Kachel kennis

TermaTech houtkachel stoken met zorg voor het milieu.

Vrijwel alle consumptie is van invloed op het milieu. Sommige producten beïnvloeden het milieu echter minder dan andere. TermaTech houtkachels uit Denemarken zijn goedgekeurd en voldoen aan de strengste Europese eisen. Met deze houtkachels wordt hout stoken een milieuvriendelijke, duurzame, schone en financieel aantrekkelijke manier om uw huis te verwarmen.

Alles wat we doen belast het milieu op een bepaalde manier. Tegenwoordig hebben we vaak de mogelijkheid om te bepalen in welke mate we het milieu belasten. Een manier om een bijdrage aan minder belasting van het milieu te leveren, is het kiezen van een houtkachel van TermaTech.

Aan de houtkachels van TermaTech worden zware eisen aan zowel de productie als het gebruik gesteld. De houtkachels zijn grondig getest en goedgekeurd door erkende testinstituten in Europa.
Daardoor kan het product worden gerecycled zonder dat er giftige stoffen worden verspreid.

Ook de eisen op het gebied van een effectieve verbranding zijn hoog. In de verbranding worden namelijk ongezonde deeltjes en koolwaterstoffen gevormd. De houtkachels van TermaTech hebben een effectieve naverbranding die onder de toegestane grenswaarden blijft, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. Op www.vuurzon.nl kunt u meer leren over hoe u effectief en met een hoog rendement stookt. Dat is het beste voor u en het milieu.

Een houtkachel van TermaTech is CO2-neutraal. Door de effectieve verbranding van bio-energie wordt de gevormde kooldioxide in dezelfde mate weer opgenomen via de groei van nieuwe bomen.

Door te stoken met een convectiekachel wordt een betere warmteverdeling gegarandeerd en krijgt u een natuurlijke ondersteunende warmte in huis, waardoor de hoofdverwarming van het huis minder hoeft te worden gebruikt. Daar hebben zowel u als het milieu baat bij!
5 Jaar garantie
Als u een nieuwe houtkachel van TermaTech koopt, krijgt u altijd een fabrieksgarantie van vijf jaar. Een hoog rendement houtkachel van goede ambachtelijke kwaliteit, ontworpen voor een minimum aan onderhoud. Bovendien zijn een goede service en beschikbaarheid van slijtageonderdelen tijdens de hele levensduur van de houtkachel gegarandeerd.

Op veiligheid getest
Het CE-keurmerk vormt een belangrijk onderdeel van de Europese productwetgeving en heeft o.a. betrekking op bouwproducten, machines en speelgoed. Het CE-keurmerk verklaart dat het product aan de belangrijkste eigenschap, namelijk de veiligheid voldoet. Alle door TermaTech gemaakte producten hebben het CE-keurmerk.

Wilt u meer weten over uit kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!