Kachel kennis

Vloerplaten: een must of een lust?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een vloerplaat; het kan een kachel een heel andere uitstraling geven als een kachel op een vloerplaat gezet wordt.

Vaak komt de kachel dan mooier uit. Een andere redenen is veiligheid en bescherming; soms gebeurt het dat tijdens het bijvullen van de kachel er een vonkje of een gloeiend stukje hout uit de kachel valt en uw vloer lelijk kan beschadigen en er soms zelf een gaatje in branden. Het is daarom van belang om een plaat te nemen met de juiste lengte voor de kachel. Een manier om dit te bepalen is vrij eenvoudig: zet de deur van de kachel maximaal open en meet de afstand vanaf de muur tot de buitenzijde van het deurtje. Dit geeft een goede indicatie van de lengte van de vloerplaat.

Wij hebben vloerplaten in diverse modellen en deze zijn verkrijgbaar in zwart of grijs staal en in glas. De stalen vloerplaten zijn 2 mm dik.

De vloerplaten van glas zijn gemaakt van gehard glas en hebben een dikte van 6 mm met een afgeronde rand. De glazen vloerplaten kunnen een puntbelasting van 250 kg per cm hebben.

Glas heeft als voordeel dat u de structuur van de vloer blijft zien. Heeft uw vloer naden of groeven dan adviseren wij u om siliconentape rond de plaat te gebruiken. De transparante siliconentape voorkomt dat er stof of (huisdier)haren onder uw mooie glazen vloerplaat komt.

Onze vloerplaten zijn er in diverse modellen en voor iedere situatie is er een mooie plaat te vinden. Een vloerplaat is hetgeen de uitstraling van de kachel afrondt.

Kijk eens in ons assortiment om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden.

Wilt u meer weten over uit kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!