Webshop / Houtkachel

Houtkachel JAcobus 6 beton

€ 2.495,00

Kies kleur

Kies uitvoering

Prijs incl. btw, exclusief verzendkosten.

stk.

Toevoegen aan winkelmaand

Vragen? Kom langs of neem contact op

houtkachels, JAcobus 6 Beton, Janco de Jong

JAcobus® beton

De jongste loot in de JAcobus-familie is de JAcobus beton, een kachel met unieke looks, een uitstekende warmtegeleiding en optimale warmteopslag, die volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Het hart van de JAcobus beton is dezelfde verbrandingskamer als van de andere JAcobus-kachels. Daaromheen zit een jas van lichtgrijs gegoten ‘beton’. Dat is op een speciale manier bewerkt, waardoor het oppervlakte glad en – belangrijk – onderhoudsvrij is. Dit bijzondere omhulsel zorgt niet alleen voor een speciale uitstraling, maar zorgt er ook voor de warmte-afgifte constanter is en langer duurt.

Bijzonder uiterlijk
De JAcobus beton wordt omvat door een omhulsel van lichtgrijs gegoten beton, dat wordt gezandstraald, gepolijst en vervolgens gewaxt. Hierdoor lijkt het op steen en heeft een zeer glad en onderhoudsvrij oppervlakte. Dit gladde oppervlak voorkomt het binnendringen van vocht en chemicaliën. JAcobus beton heeft een goede chemische bestendigheid en is stofvrij en schoon. Omdat het materiaal gegoten wordt is het maat- en kleurvast.
Detail 2 NB


Antraciet
Optioneel zijn de betonpanelen uit te voeren met een zijdeglans antraciete afwerking. Het moderne accumulerende beton materiaal met de zijdeglanzende antraciete afwerking geven de kachel een geheel andere look. De JAcobus beton kan doordoor in zowel moderne als klassieke inrichtingen een mooie én functionele warmtebron zijn.

Uitstekende warmtegeleiding en -opslag
JAcobus beton heeft in vergelijking met andere materialen een goed warmtegeleidingsvermogen. Dit komt door de compacte structuur en specifieke mineraalsamenstelling. Het hoge warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van de hele kachel. Het warmteopslagvermogen  geeft aan hoeveel warmte het materiaal kan opslaan per gewichts-of volume eenheid per eenheid van temperatuur. JAcobus beton wordt geproduceerd met gebruik van de SCC technologie. SCC staat voor ‘Self Consolidated Concrete’ (zelf verdichtend beton). Daardoor heeft  JAcobus beton een zeer fijne structuur en lage porositeit en een hoog soortelijk gewicht. Dit hoge soortelijk gewicht heeft positieve invloed op het warmteopslagvermogen. Ook bij jarenlang gebruik behoudt de JAcobus beton dit vermogen.

Verbrandingssysteem
Het hart van de JAcobus beton is dezelfde verbrandingskamer als van de JAcobus houtkachel. JAcobus beton heeft dus hetzelfde hoogwaardige verbranding systeem als de JAcobus. Op het door Janco de Jong in 2008 ontwikkelde verbrandingssysteem van de JAcobus is octrooi verkregen. Het unieke verbrandingssysteem zorgt voor een aantal unieke eigenschappen:

 • Zeer hoog rendement (>80%)uitsnede2 detail convectie
  • Zeer schone verbranding
  • CO uitstoot (<800mg/Nm3)
 • Lage uitstoot fijnstof (<40mg/Nm3)
 • Zeer gebruiksvriendelijk door 1-knopsbediening

De JAcobus beton voldoet hierdoor aan de strengste eisen in Europa en dus ook aan de ECOdesign norm die in 2020 in Nederland gaat gelden.

Dubbele warmtewerking
De JAcobus beton is een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dit betekent dat ten opzichte van de conventionele JAcobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als de JAcobus beton eenmaal warm is straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie warmte af. De ontstane convectie (=luchtstroom) zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.


Kachels achter elkaar tbv mailing

Uitvoeringen
De JAcobus beton is (net als de JAcobus) leverbaar in de vermogens 6, 9 en 12KW, en kan zowel als boven of als achteruitvoer worden aangesloten.

 • Vorm Recht
 • Verwarmingscapaciteit 30 - 120 m3
 • Vermogen 3 - 6 kW
 • type kachel Vrijstaande kachel
 • Soort Houtkachel
 • Rendement > 81%
 • lengte hout 30 cm
 • kleur Grijs
 • kleur Antraciet (donker grijs)
 • Diepte 351,5 mm
 • Breedte 540 mm
 • Aansluitmogelijkheid boven/achter

Vaak samen gekocht met

Wilt u meer weten over uit kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!