Houtkachel plaatsen

Een houtkachel plaatsen: daar komt heel wat bij kijken. Waar wilt u de kachel hebben? Kan uw kachel de hele ruimte verwarmen? Is de vloer hittebestendig of heeft u een vloerplaat nodig onder de kachel? Hoe zit het met de rookgasafvoer? Heeft u al een rookkanaal of moet deze nog getrokken worden? Wat is de beste manier om rookgasbuizen te verbinden? Welke materialen zijn nodig? Als er nog geen rookkanaal is, moet een nieuw rookkanaal worden aangelegd. VuurZon regelt het voor u en maakt gebruik van hoogwaardige dubbelwandige afvoermaterialen die voldoen aan de hoogste eisen qua brandveiligheid en duurzaamheid. Ook de afwerking in de nok wordt vakkundig uitgevoerd. Wilt u alles zelf installeren, dan kunt u rekenen op gedegen ondersteuning en advies.

Hetzelfde geldt als u kiest voor het installeren van een besparende CV houtkachel. Wat heeft u allemaal nodig om de CV houtkachel op uw CV-systeem aan te sluiten? Welke warmtewisselaar? Hoe zit het met de thermische beveiliging? Is er een buffervat of boiler nodig?

Theo en Eefje Sonneveld delen hun kennis graag met u. Daarom vindt u de installatietekening van een CV houtkachel op deze site (zie pagina Installatie)).

Liever zeker van uw zaak en uw plaatsing laten uitvoeren door vakmensen? Dan kunt u ook terecht bij ons!

Kosten installatie houtkachel

Op basis van uw specifieke situatie ontvang u een offerte op maat zodat u precies weet waar u aan toe bent. VuurZon heeft, zoals u in het assortiment kunt zien, kachels van A-merken voor elke portemonnee. De bijkomende kosten voor installatie hangen af van verschillende factoren. Wat is allemaal nodig voor de installatie (is er bijvoorbeeld al een goed werkend rookkanaal?). Wilt u de installatie zelf doen of laten uitvoeren door ons ? Wat voor extra materiaal heeft u nodig? Wij hebben het in huis voor u en ook hier geldt: een goede prijs-kwaliteitverhouding staat voorop. Vraag naar uw mogelijkheden.

Accessoires

Voordat u het weet, geniet u van een prachtige houtkachel van VuurZon. Dan is het goed om te weten dat u bij ons ook terecht kunt voor allerlei mooie en handige accessoires! Van de rendement-verhogende Ecofan kachelventilator en stijlvolle haardstellen tot alle benodigde hout en stoere houtmanden in alle soorten, maten en stijlen. Maar er bestaan nog veel meer handige, praktische, leuke en slimme kachel-accessoires! We vinden het gezellig als u langskomt in de showroom maar lekker bij uw kachel blijven zitten en online bestellen mag natuurlijk ook! U vindt het hele assortiment accessoires in de webshop van VuurZon Kachelaccessoires.

Wilt u meer weten over kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!