CV pelletkachel

Nog meer dan met een houtkachel kunt u er warmpjes bij zitten met een pelletkachel en besparen op uw gasrekening! Door een pelletkachel aan te sluiten op uw CV wordt de warmte ook gebruikt om water te verwarmen voor CV-radiatoren en vloerverwarming. Het rendement is nog hoger dan bij een houtkachel doordat pelletkachels kleinere raampjes hebben en dus meer warmte het systeem in sturen. En dat op een milieuvriendelijke én kostenbesparende manier. Daarbij kunt u een CV pelletkachel ook instellen op de tijden dat u opstaat en thuiskomt. De kachel gaat vanzelf aan en uit op de tijden die u instelt en verwarmt alvast uw huis terwijl u langzaam wakker wordt of bijna thuis komt.

Theo en Eefje vertellen u graag alles over de aanschaf van een CV pelletkachel en het aansluiten van de kachel op uw CV-systeem!

Een CV hout- of pelletkachel?

Wat zijn de verschillen tussen een CV houtkachel en CV pelletkachel?

  • Het bedienings gemak van een CV-Pelletkachel is groter dan een CV-houtkachel, het reservoir wordt gevuld en verder werkt de CV-Pelletkachel automatisch. Bij de CV-houtkachel moet er om de circa 21/2 uur brandhout worden bijgevuld.
  • De CV-Pelletkachel beschikt over een programmeerbare thermostaat en tijd-gestuurde werking met meerdere programmeerbare tijdstippen. De temperatuur schommelingen zijn kleiner dan met een CV-houtkachel.
  • Een CV-Pelletkachel heeft vaak een kleinere ruit en daardoor een kleiner vlammenspel dan een CV-houtkachel.
  • Het rendement van een CV pelletkachel is hoog: meer dan 90%. Dit komt door het lagere vochtgehalte, circa 7%, van de pellets ten opzichte van stookhout dat rond de 18% moet liggen.
  • De CV-Pelletkachel kan ook s’nachts branden terwijl u slaapt of al starten terwijl u nog thuis moet komen, dat kan een CV-houtkachel niet.
  • Met beide systemen kunt u circa 40 – 50% op uw gasverbruik besparen. Wanneer u het systeem uitbreidt met een zonneboiler, loopt de besparing nog verder op!
  • Een CV pelletkachel schakelt zelf uit, een noodkoeling zoals bij een CV-Houtkachel is niet nodig.
  • Nooit stof of rook in de stookruimte want de deur gaat niet open tijdens het stoken.
  • Het stoken op pellets is niet alleen voordelig maar ook nog eens praktisch. Geen gesleep met houtblokken, pellets nemen minder ruimte in.

Warmtewisselaar

Een CV pelletkachel kunt u aansluiten op uw bestaande CV-systeem. Daarvoor zijn wel een aantal aanpassingen nodig. Een CV pelletkachel werkt met behulp van een warmtewisselaar. Dat is een met water gevuld systeem dat is aangesloten op de CV-installatie. Bij het stoken van de CV pelletkachel wordt het water in de warmtewisselaar verwarmd en door een extra pomp in het CV-systeem rondgepompt. Stopt u met stoken dan werkt de CV-ketel gewoon weer op gas. Met de kachel aan verwarmt u zowel de radiatoren als de vloerverwarming, een ideaal systeem!

Wat precies nodig is bij het de installatie van een CV pelletkachel en de aansluiting op het CV-systeem, daar weet VuurZon alles van. Niet voor niets is het dé kachelspecialist van Nederland! Zelf doen of liever uitbesteden? Wij kunnen u precies vertellen waaraan u allemaal moet denken. Van de soort CV pelletkachel die het best geschikt is voor uw huis tot de technische aanpassingen aan uw CV-installatie. Natuurlijk komen ze, indien nodig, bij u thuis langs om mee te denken over uw mogelijkheden.

Voordat u het weet kunt u genieten van een prachtige houtkachel én bespaart u op uw gasrekening door een uitgekiend en veilig systeem dat u en uw huis warm houdt.

Kwaliteit

Net als bij de kachels die VuurZon in het assortiment heeft, gaat het bij de aanleg van een CV pelletkachel installatie om kwaliteit, duurzaamheid én veiligheid. Daar staan wij voor. Ook bij de materialen voor de installatie van de CV pelletkachel. Van de warmtewisselaar en de T-stukken tot de thermische beveiliging en een buffervat. Voor de installatie van systemen werken wij samen met bedrijven die dezelfde kwaliteit leveren als een vanzelfsprekendheid zien. Meer informatie? We vertellen u graag over de mogelijkheden en de nodige investeringen in dit prachtige product.

Meer weten over een kachel aansluiten op uw CV-installlatie? Kom langs in de showroom en laat u informeren! Alvast een tipje van de sluier opgelicht? Op deze site vindt u ook meer informatie! Kijk bijvoorbeeld bij installatie en kachelkennis.

Ons assortiment

Een aantal cv pelletkachels uit ons assortiment vindt u hieronder. Laat u vooral door ons adviseren welke kachel voor u het meest geschikt is en wat er komt kijken bij de installatie. We staan u graag te woord in onze showroom.

Wilt u meer weten over kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!