Subsidie pelletkachel

Goed om te weten: de overheid geeft subsidie op de aanschaf van de duurzame en milieuvriendelijke pelletkachels die wij verkopen. Bij een vermogen tot 10kw bedraagt de subsidie € 500,=. Bij elke kw daarboven komt er € 50,= per kw bij. Dus hoe groter het vermogen, hoe hoger de subsidie.

Aan de andere kant: ook bij pelletkachels gaat het om maatwerk. Samen met u kijken Theo en Eefje naar het vermogen dat u nodig heeft. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van de ruimte die moet worden verwarmd, de isolatie van uw huis, de ligging (vrijstaand, rijtjeshuis of hoekhuis), enzovoort. VuurZon, ook voor advies bij subsidie pelletkachels.

Waarom deze subsidie?

De mogelijkheid tot subsidie komt door de ISDE, de Investeringssubsidie duurzame energie. Het energieakkoord uit 2013 heeft er voor gezorgd dat de overheid moet stimuleren dat in Nederland de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen. Hieruit is een aantal regelingen ontstaan, waaronder de ISDE. De regeling loopt tot 31 december 2020. Jaarlijks wordt een budget bekend gemaakt door het ministerie van economische zaken. Dit gebeurt aan het begin van het kalenderjaar.

Of u in aanmerking komt voor deze subsidie en hoe u de subsidie kunt aanvragen vind u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Op de site van het RVO leest u de voorwaarden voor de subsidie. Een pelletkachel komt in aanmerking voor de subsidie als deze:

  • bestemd is voor de productie van warmte;
  • automatisch wordt gestookt op houtpellets;
  • een gesloten voorkant heeft;
  • voldoet aan de norm EN 14785;
  • een vermogen van 5kW tot 500 kW heeft;
  • voldoet aan de technische eisen gesteld in bijlage 2, 2a iii voor stof (PM), 2b ii voor gasvormige organische verbindingen (OGC of CxHy), 2c iii voor CO en 2d i voor NOx, van Verordening (EU) 2015/1185.

Dubbele besparing

Met een CV pelletkachel of ‘gewone’ pelletkachel zit u er warmpjes bij en bespaart u op verschillende fronten. U bespaart op de aanschaf door middel van de subsidie en op uw gasverbuik en stookkosten door het enorm hoge rendement van een pelletkachel. Daarbij bent u ook nog eens milieuvriendelijk bezig doordat de CO2-uitstoot lager is. U spaart het milieu dus ook nog!

Natuurlijk vraagt de aanschaf van een (CV) pelletkachel een flinke investering. Op termijn verdient u die ook weer terug. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van het gebruik en de inzet van de pelletkachel.

Prijs pelletkachel

VuurZon heeft topmerken pelletkachels voor elke portemonnee. De kosten voor de installatie hangt af van verschillende factoren.

  • Wat is er allemaal nodig voor de installatie (is er bijvoorbeeld al een goed werkend rookkanaal?).
  • Wilt u de pelletkachel koppelen aan de CV-installatie?
  • Wilt u de installatie zelf doen of laten uitvoeren door VuurZon (of één van haar partners)?
  • Wat voor extra materiaal heeft u nodig?

Op basis van uw specifieke situatie krijgt u een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent met uw investering in een pelletkachel. Vraag naar uw mogelijkheden.

Wilt u meer weten over kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!