Pelletkachel

Een pelletkachel is een prachtige, sfeervolle warmtebron voor in ieder huis. Zoals de naam al zegt, worden pellets gebruikt. Pellets – verwar ze niet met pallets – zijn kleine houtbrokjes die onder druk worden samen geperst van onbehandeld zaagsel, een overblijfsel uit de houtindustrie. De kachel regelt automatisch de dosering van de houtpellets, waardoor een continue verbranding ontstaat. Omdat u geen hout hoeft te stapelen, wordt de pelletkachel ook wel de luxe variant van een houtkachel genoemd.

Het is duidelijk dat een pelletkachel veel gemak met zich meebrengt! Bij VuurZon hoort u alles over de mogelijkheden en ziet u  voorbeelden van het assortiment. Natuurlijk hebben we ook pellets voor u in huis. Laat u door Theo en Eefje informeren over deze duurzame en energiebesparende kachels. Kiest u voor een uitvoering die aan te sluiten is op uw centrale verwarming, dan heeft u een nog hoger rendement dan bij een CV houtkachel! Daarbij stelt de overheid subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een kachel door het duurzame en milieuvriendelijke karakter van deze verwarmer! Kortom, een pelletkachel brengt niet alleen warmte maar laat uw portemonnee ook glimlachen.

Topmerken

Bij ons kunt u terecht voor vrijwel elk welk pellet kachel. Omdat wij staan voor kwaliteit en duurzaamheid, zijn we gespecialiseerd in A-merken. We zijn importeur van ABX en dealer van andere topmerken als Oranier, Justus, HS-Flamingo, TermaTech, Haas+Sohn, Termofor, Hobbit en Animo. Kortom, genoeg keus om warmte een gezelligheid in uw huis te brengen! Al deze merken kachels voldoen aan de strengste Europese eisen en normen. Door het hoge rendement van de kachels bespaart u ook nog eens flink op uw stookkosten.

Nu al een kijkje nemen in onze brede keuze in pelletkachels? Kijk dan op de pagina Assortiment.

Prijs pelletkachel

De pelletkachels van VuurZon zijn er in verschillende prijsklassen, dus voor elke portemonnee. U kunt bij ons vanzelfsprekend ook terecht voor de installatie. Op basis van uw specifieke situatie stellen we een offerte op zodat u precies weet waar u aan toe bent. De bijkomende kosten voor installatie hangen af van verschillende factoren.

  • Wat is er allemaal nodig voor de installatie (is er bijvoorbeeld al een goed werkend rookkanaal?).
  • Wilt u de installatie zelf doen of laten uitvoeren door ons (of één van onze partners)?
  • Wat voor extra materiaal heeft u nodig?

Wij hebben het in huis voor u en ook hier geldt: een goede prijs-kwaliteitverhouding staat voorop. Ook zijn wij op de hoogte van de subsidie mogelijkheden. Vraag naar uw mogelijkheden. We denken graag met u mee.

Ons assortiment

Een overzicht van ons assortiment vindt u hieronder. Laat u vooral door ons adviseren welke kachel voor u het meest geschikt is en wat er komt kijken bij de installatie. We staan u graag te woord in onze showroom.

Wilt u meer weten over kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!